Groene aanslag voorkomen: tips voor een groene aanslag-vrij huis

16-03-2023

Als trotse huiseigenaar wil je jouw huis graag schoon en netjes houden. Een van de grootste uitdagingen hierbij is het voorkomen van groene aanslag op bijvoorbeeld je terras of dakpannen. Groene aanslag kan niet alleen zorgen voor een onverzorgde uitstraling van je huis, maar kan ook zorgen voor gevaarlijke gladde plekken. In dit artikel geven we je handige tips om groene aanslag te voorkomen en je huis groene aanslag-vrij te houden.

Onverzorgde omgeving aan een gebouw

Tip 1: Regelmatig schoonmaken

Het klinkt wellicht als een open deur, maar regelmatig schoonmaken is de beste manier om groene aanslag te voorkomen. Door vuil en bladeren tijdig weg te halen, voorkom je dat er vochtige plekken ontstaan waarop de groene aanslag kan groeien. Maak bijvoorbeeld je terras of dakpannen minimaal eenmaal per jaar grondig schoon met een hogedrukspuit. Zo voorkom je niet alleen groene aanslag, maar geef je jouw huis ook direct een frisse uitstraling.

Tip 2: Kies voor materialen die groene aanslag tegengaan

Er zijn bepaalde materialen die minder gevoelig zijn voor groene aanslag dan andere materialen. Kies bijvoorbeeld voor dakpannen met een coating die groene aanslag tegengaat. Ook zijn er speciale tegels en stenen verkrijgbaar die minder snel groene aanslag ontwikkelen. Door te investeren in dergelijke materialen, bespaar je op de lange termijn tijd en geld omdat je minder vaak hoeft schoon te maken.

Tip 3: Zorg voor goede afwatering

Een goede afwatering is essentieel om groene aanslag te voorkomen. Zorg er daarom voor dat er geen plassen water op bijvoorbeeld je terras blijven staan. Dit kun je bereiken door het terras te laten aflopen richting een afvoer of door gebruik te maken van speciale afwateringsputjes. Door het water snel af te voeren voorkom je dat er vochtige plekken ontstaan waarop de groene aanslag kan groeien.

Tip 4: Gebruik milieuvriendelijke reinigingsmiddelen

Mocht je toch last hebben van groene aanslag, gebruik dan milieuvriendelijke reinigingsmiddelen om het probleem op te lossen. Deze middelen zijn niet schadelijk voor het milieu en kunnen de groene aanslag effectief verwijderen. Let er wel op dat je het middel op de juiste manier gebruikt, zodat je de ondergrond niet beschadigt.

Tip 5: Verwijder groene aanslag op tijd

Als je groene aanslag opmerkt, is het belangrijk om deze op tijd te verwijderen. Hoe langer je wacht, hoe lastiger het wordt om de aanslag te verwijderen. Gebruik een hogedrukspuit, een borstel en milieuvriendelijk reinigingsmiddel om de gro

ene aanslag te verwijderen. Verwijder de groene aanslag niet alleen van je terras of dakpannen, maar ook van bijvoorbeeld tuinmeubelen en bloempotten. Zo voorkom je dat de aanslag zich verder verspreidt en voorkom je dat het terugkomt.

Tip 6: Gebruik anti-mos en anti-alg producten

Er zijn speciale anti-mos en anti-alg producten verkrijgbaar die groene aanslag op afstand houden. Deze producten zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals sprays of korrels. Door deze producten regelmatig te gebruiken, voorkom je dat groene aanslag zich kan hechten aan je ondergrond.

Tip 7: Zorg voor voldoende zonlicht

Groene aanslag gedijt goed in vochtige en schaduwrijke plekken. Door te zorgen voor voldoende zonlicht op je terras of dakpannen, voorkom je dat groene aanslag zich kan hechten. Snoei bijvoorbeeld overhangende takken of haal bladeren weg die voor schaduw zorgen. Zo creƫer je een omgeving waarin groene aanslag minder snel kan groeien.

Conclusie

Groene aanslag kan een vervelend probleem zijn voor huiseigenaren. Door regelmatig schoon te maken, te kiezen voor materialen die groene aanslag tegengaan en te zorgen voor een goede afwatering, kun je groene aanslag voorkomen. Mocht je toch last hebben van groene aanslag, gebruik dan milieuvriendelijke reinigingsmiddelen om de aanslag op tijd te verwijderen. Door deze tips op te volgen, kun je jouw huis groene aanslag-vrij houden en geef je het direct een frisse uitstraling.

Folder download

By submitting this form you agree to our privacy policy.