Hoe je Krokussen het Beste Verzorgt

10-04-2023

Krokussen zijn namelijk prachtige bloemen die niet alleen kleur brengen in je tuin, maar ook voor vrolijkheid zorgen. Om ervoor te zorgen dat je krokussen goed groeien en bloeien, hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

Paarse krokussen

Plant je krokussen op de juiste plek

Krokussen zijn dol op zonlicht, dus het is belangrijk om ze op een zonnige plek in je tuin te planten. Zorg er daarnaast voor dat de grond goed gedraineerd is, want krokussen houden niet van natte voeten.

Plant de krokussen op het juiste moment

Het beste moment om krokussen te planten is in september of oktober. Op dat moment is de grond nog warm genoeg, waardoor de krokussen goed kunnen wortelen voordat de winter begint.

Plant de krokussen op de juiste manier

Maak een gat in de grond dat twee keer zo diep is als de bol van de krokus. Zorg ervoor dat de bol met de punt omhoog wijst en bedek hem met grond. Druk de grond voorzichtig aan en geef de krokussen daarna water.

Geef de krokussen regelmatig water

Krokussen hebben niet veel water nodig, maar het is wel belangrijk dat je ze regelmatig water geeft. Zeker in droge periodes is het goed om de grond vochtig te houden.

Verwijder uitgebloeide bloemen

Als de krokussen zijn uitgebloeid, is het belangrijk om de bloemen te verwijderen. Op die manier gaat er geen energie verloren aan het vormen van zaadjes en kan de bol zich concentreren op het opslaan van voedingsstoffen voor het volgende groeiseizoen.

Bescherm je krokussen tegen ongedierte

Krokussen zijn helaas gevoelig voor verschillende soorten ongedierte, zoals muizen en eekhoorns. Om te voorkomen dat deze beestjes je krokussen opeten, kun je een laagje kippengaas over de bollen heen leggen voordat je ze bedekt met grond.

Conclusie

Als je deze tips opvolgt, zul je merken dat je krokussen prachtig zullen bloeien.

By submitting this form you agree to our privacy policy.