Hoe versier je dit jaar je kerstboom: De ultieme gids

15-11-2022

De kerstboom is een must-have voor elk feestelijk huis, waarbij de esthetiek voor velen ook steeds belangrijker wordt. Of u nu op zoek bent naar een opvallende boom of iets subtielers, deze ideeën zullen u helpen de perfecte look in uw huis te creëren deze kerst. Van traditioneel tot eigenzinnig en alles daartussenin, voor elk huis is er een passend boomontwerp. Ontdek onze favoriete stijlen van kerstbomen en tips over hoe je de look dit seizoen krijgt...

The Classics

Traditionele kerstbomen blijven voor velen een vaste favoriet, die dierbare jeugdherinneringen oproept. Van een klassieke dennenboom tot een spar, verschillende soorten bomen zijn voor velen populair vanwege hun traditionele uitstraling. Dennenbomen blijven een populaire keuze voor velen in de kersttijd, met de Fraser-spar als het meest populaire type. Hoewel deze bomen het populairst zijn, zijn ze ook het duurst, dus u kunt beter een van de goedkopere soorten overwegen. Ze hebben een frisse dennengeur die velen zeer aantrekkelijk vinden voor de feestdagen. U kunt ook kiezen voor een ander soort boom, zoals een spar, die een goedkoper alternatief is voor de dennenboom en er ook traditioneler uitziet.

Zilver en goud

Of u nu de voorkeur geeft aan een traditionele look of er een moderne draai aan wilt geven, zilveren en gouden kerstbomen zijn een stijlvolle optie die direct glamour aan uw huis toevoegt. Een zilveren boom is een stijlvolle keuze voor wie een subtiele metallic look wil, terwijl een gouden boom voor een meer opvallend ontwerp zorgt. Voor een zilveren kerstboom kunt u verschillende tinten zilver en wit gebruiken om een stijlvolle en moderne look te creëren. Zilveren en witte decoraties, samen met een paar sprankelende versieringen, zullen helpen om de perfecte look te creëren. Voor een meer glamoureuze zilveren boom kunt u ook zilveren glitterballen, metallic decoraties en zilver klatergoud gebruiken. Voor een gouden kerstboom gebruikt u gouden decoraties en gouden klatergoud. U kunt de twee metalen ook mengen voor een stijlvol contrasterende boom.

Zilver en goud kerstversiering

Feestelijk gebladerte

Als u de voorkeur geeft aan een meer natuurlijk kerstboomontwerp, kunt u proberen de boom te versieren met feestelijk gebladerte, zoals hulst, eucalyptus of maretak. Vele zijn verkrijgbaar in natuurlijke of kunstmatige vorm en kunnen rond de boom worden geplaatst of gewoon op een tafel of boekenplank worden uitgestald. U kunt uw boom ook versieren met feestelijk lint. Voor een bloemrijker tintje kunt u rozen, lelies of chrysanten gebruiken. Als alternatief voor de traditionele kerstboom kunt u ook evergreens gebruiken, zoals spar, hemlock, ceder of den. Deze hebben een natuurlijke en meer subtiele uitstraling die een vleugje elegantie toevoegt aan uw huis.

Geometrische Vormen

Als u de voorkeur geeft aan een meer eigentijdse kerstboom, zijn geometrische vormen een stijlvolle ontwerpkeuze. Dit ontwerp kan worden toegepast op zowel kunstmatige als echte bomen, waardoor u de flexibiliteit heeft om te kiezen welk type u verkiest. Probeer het decoreren met geometrische vormen, zoals driehoeken, vierkanten of ruiten, om een geometrische kerstboom te creëren. U kunt ook verschillende tinten van dezelfde kleur gebruiken om vormen te creëren, zoals rode en roze bomen. Je kunt ook proberen twee kleuren te mengen om een geometrisch ontwerp te maken.

Patronen en prints

Een kerstboom met een patroon is een stijlvolle ontwerpkeuze die uw huis meteen een eigentijdse uitstraling geeft. Er zijn tal van soorten decoratie die u kunt gebruiken om deze look te creëren, zoals kerstballen, klatergoud, ornamenten of zelfs uw kerstboomrok. Probeer uw kerstboom te versieren met ornamenten met een patroon, zoals gouden of zilveren sterren of kleurrijke kerstballen met een patroon. U kunt ook proberen patronen te mengen, zoals zilver en goud, of zelfs patronen met elkaar te combineren voor een uniek en opvallend ontwerp.

Kunstmatige bomen

Nepkerstbomen worden steeds gebruikelijker, omdat velen de voorkeur geven aan hun onderhoudsvriendelijkheid en kosteneffectiviteit. U kunt een feestelijk ontwerp maken met kunstmatige en echte bomen, maar als u de voorkeur geeft aan de kunstmatige optie, kunt u kiezen uit vele verschillende stijlen. Bij het versieren van een kunstkerstboom kunt u kiezen voor verschillende kleuren en stijlen om een uniek en eigentijds ontwerp te creëren. Probeer verschillende kleuren lichtjes, versieringen en kunstmatig gebladerte te gebruiken om een stijlvol ontwerp te creëren dat bij uw huis past.

Grote bomen

Probeer voor een echt uniek kerstboomontwerp een reusachtige boom te versieren. U kunt kiezen voor een klassiek of modern ontwerp, waardoor dit het perfecte idee is voor huiseigenaren die zich willen onderscheiden. Voor een reusachtige klassieke kerstboom hebt u een grote tafel of een groot vloeroppervlak nodig om hem op te zetten. Plaats kleinere bomen rond de basis van de grotere boom voor een opvallend ontwerp, of gebruik decoraties zoals feeënlichtjes voor een modern tintje. Voor een reusachtige moderne boom kun je ook grote, kleurrijke decoraties gebruiken, zoals papieren knipsels of te grote kerstballen.

Tot slot

Kerstbomen zijn een feestelijke noodzaak die met een paar decoraties en toevoegingen gemakkelijk kan worden omgetoverd tot een prachtig ontwerp. Of u nu de voorkeur geeft aan een klassieke look of een moderne twist, u kunt een ontwerp vinden dat bij uw huis past. Of u nu de voorkeur geeft aan een traditionele look of er een moderne draai aan wilt geven, zilveren en gouden kerstbomen zijn een stijlvolle optie die meteen glamour aan uw huis toevoegt. Een zilveren boom is een stijlvolle keuze voor wie een subtiele metallic look wil, terwijl een gouden boom voor een meer opvallend ontwerp zorgt. Probeer de boom te versieren met feestelijk gebladerte, zoals hulst, eucalyptus of maretak. Een andere mogelijkheid is het versieren met groenblijvers zoals spar, hemlock, ceder of den. U kunt ook een reusachtige kerstboom maken voor een werkelijk uniek ontwerp dat direct opvalt in uw huis.

 

Folder downloaden

-

By submitting this form you agree to our privacy policy.